Sajtóközlemény

 

 

 

 

 

2021. június 15.

Tarjáni Szabadidősport Klub Szabadidő- és Diáksport Egyesület

EFOP 1.8.6-17-2017-00004

„HAGYOMÁNY ÉS MEGÚJULÁS AZ EGÉSZSÉGMEGŐRZÉSBEN”

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A FELNŐTT LAKOSSÁG PREVENCIÓS CÉLÚ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSE A SZABADIDŐSPORT RÉVÉN

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSRA BENYÚJTOTT „HAGYOMÁNY ÉS MEGÚJULÁS AZ EGÉSZSÉG-

MEGŐRZÉSBEN” CÍMŰ KONZORCIUMI PÁLYÁZAT ISMERTETÉSE

2017-ben a Tarjáni Szabadidősport Klub Szabadidő- és Diáksport Egyesület – mint konzorciumvezető-, a Pest Megyei Szabadidősport Szövetség és az Árpád Vezér Diáksport Egyesület az Észak-Magyarország régió vonatkozásában Európai Uniós pályázatot nyújtott be, az EFOP-1.8.6-17 pályázati felhívásra, hogy a felnőtt lakosság egészségének fejlesztését célozza meg a szabadidősport révén.

A támogatás felhasználása Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében valósult meg 3 év időtartamban.

Célunk, hogy a családok − korosztálytól, nemtől, társadalmi helyzettől, egészségi állapottól, adott esetben fogyatékosságtól függetlenül –szemléletformálást kapjanak az egészséges életvitellel, életvezetéssel kapcsolatban.

A projektünkben olyan egységes szemléletű, komplex lakossági testmozgásprogramok valósultak meg, amelyek hozzájárultak a napi fizikai aktivitási szint, mozgásmennyiség növeléséhez és népegészségügyi kiadások csökkenéséhez. A projektünk keretein belül az Észak-Magyarország régióban megvalósítottuk az egészségfejlesztő testmozgáshoz kapcsolódó szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés javítását, valamint olyan lakossági szemléletformálást és kommunikációt, amely az egészséges életvezetési kompetenciákat is fejleszti. A pályázatunk egyik legfontosabb célja továbbá az volt, hogy a helyben lévő lakosság egészségfejlesztése, a szabadidősport tevékenység elterjesztése és a sportszolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása különösen a hátrányos helyzetű – esetenként, halmozottan hátrányos helyzetű célcsoportok számára az ágazatközi szereplők tevékenységének összehangolásával. A komplex lakossági testmozgásprogramok és szabadidősport események megvalósítása kapcsán célunk, hogy a projektünk mérhető módon ösztönözze és segítse a lakosság fizikai aktivitását, a minőségi sportszolgáltatásokhoz való gyors és egyenlő esélyű hozzáférést, valamint a szakembereink, egyéb a projektünkbe vont sportszolgáltatók közötti tudatos tapasztalatcserét és szemléletformálást.

Projektünket 2021. március 31-én sikeresen lezártuk, elkönyvelhetjük, hogy összességében közel 700 sport és szemléletformáló rendezvényt, 10.000 fő feletti résztvevővel bonyolítottunk le a projektidőszak alatt.

További információ a www.eljaktivan.eu oldalon